Silverpris maj 2024

Här hittar du dagsaktuellt silverpris med enkel omvandlare mellan antal gram silver till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Silverpriset just nu är 31,43 USD/troy ounce, eller ca. 338 kr/troy ounce. Om man istället beräknar silverpriset i gram blir det ungefär 10,86 kr/gram, eller ca. 10 861 kr/kg. Aktuellt kursdatum för silverpriset är 2024-05-18.

Omvandlare silver till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram silver är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket silver man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än troy ounce (oz) som är det vanligaste när det gäller silver. 1 troy ounce (oz) är 31,103 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för silver (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram silver
SEK
USD
EUR

Silverprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur silverpriset har sett ut och hur silverkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran silver

Silver är ett grundämne och återfinns på plats 47 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för silver är Ag. Silvers latinska namn är argentum, vilket betyder pengar. Silver är ett halvmetalliskt grundämne och tillhör gruppen ädelmetaler, men tillhör även gruppen myntemetaller tillsammans med t.ex. guld och koppar. Silver förekommer i ren form i naturen och har genom tiderna varit en mycket populär metall framför allt när det kommer till betalningsmedel och i smycken. Långt tillbaka värderades silver lika högt som guld, men i samband med att det uppdagades att silver är mer vanligt förekommande än guld har värdet sjunkit till förmån för guldet. Om du är intresserad av att investera i silver och få en bättre förståelse för vad som påverkar silverpriset, kan vi rekommendera InvestoRunner.


Sidan senast uppdaterad 2024-05-18