Denna sida innehåller annonslänkar för Koinly

Aktuell valutakurs Cardano (ADA)

Här hittar du dagsaktuell valutakurs för kryptovalutan Cardano (ADA) med en enkel omvandlare mellan antal Cardano till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Priset för 10 Cardano just nu är 4 USD, eller ca. 41 kr. Aktuell tidpunkt för Cardanokursen är 2024-06-26 00:15:06.

Omvandlare Cardano till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal Cardano (ADA) är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur många Cardano man får för en given summa av någon av valutorna. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid minutaktuella kurser för Cardano (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

Cardano
Kurs avläst för ca. 8 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Vad är Cardano (ADA)

Cardano är ett offentligt blockchain- och kryptovalutaprojekt som har potential att bli en av de mest värdefulla kryptovalutorna som finns. Cardano-teamet består av några av världens främsta experter på kryptovalutor, kryptografi, distribuerad databehandling, spelteori och programmeringsspråk. Det leds av ett akademiskt team med en rådgivare från IOHK (företaget bakom Cardano) och har utformats av ledande akademiker för att vara mer robust än något protokoll före det. Det byggdes från grunden - utan att använda Bitcoins kodbas - för att se till att dess arkitektur kan stödja allt vi behöver göra idag och allt vi kan behöva göra imorgon. Med skalbarhet i centrum innebär detta att det finns funktioner för framtida förbättringar som kvantmotstånd.

Deklarera och betala skatt för handel med Cardano

En av de saker som kan vara ganska jobbigt när det handlar om handel med Cardano, eller med kryptovalutor rent allmänt, är att handeln även (på ett ganska krångligt sätt) måste deklareras och skattas för. Lyckligtvis finns det tjänster som kan hjälpa till med detta, där man bara laddar upp historik från de handelsplatser och plånböcker man använder för att handla Cardano (och andra kryptovalutor) och så sammanställs den automatiskt. Därefter är det bara att ladda ned en färdigifylld K4-blankett och skicka in till Skatteverket, busenkelt! En riktigt bra sådan tjänst är Koinly, som har funnits länge och är helt kompatibel med våra svenska skatteregler.

Cardanokursens utveckling senaste 30 dagarna

Här nedan hittar du en graf över hur priset för en Cardano (ADA) har sett ut och hur Cardanokursen har utvecklats under de senaste 30 dagarna.