Aluminiumpris maj 2024

Här hittar du dagsaktuellt aluminiumpris med enkel omvandlare mellan antal gram aluminium till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Aluminiumpriset just nu är 1,17 USD/pound, eller ca. 13 kr/pound. Om man istället beräknar aluminiumpriset i gram blir det ungefär 0,03 kr/gram, eller ca. 28 kr/kg. Aktuellt kursdatum för aluminiumpriset är 2024-05-18.

Omvandlare aluminium till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram aluminium är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket aluminium man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än pound (lbs) som är det vanligaste när det gäller aluminium. 1 pound (lbs) är 0,454 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för aluminium (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram aluminium
SEK
USD
EUR

Aluminiumprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur aluminiumpriset har sett ut och hur aluminiumkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran aluminium

Aluminium är ett grundämne och återfinns på plats 13 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för aluminium är Al. Aluminium är en lättmetall, dvs. en metall med mycket låg atomvikt, exempel på andra lättmetaller är t.ex. magnesium och titan. Aluminium är även den vanligaste förekommande metallen i jordskorpan, och förekommer i huvudsak i en bergart som kallas bauxit som innehåller ca. 50-60 % aluminiumoxid. Aluminium är väldigt motståndigt mot rost, och används därför frekvent i en rad olika maskiner och fordon som t.ex. bilar, flygplan och båtar. Men används även i väldigt stor utrsträckning i burkar, takplåt, matfolier och mycket annat.


Sidan senast uppdaterad 2024-05-18