Ruteniumpris maj 2024

Här hittar du dagsaktuellt ruteniumpris med enkel omvandlare mellan antal gram rutenium till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Ruteniumpriset just nu är 428 USD/troy ounce, eller ca. 4600 kr/troy ounce. Om man istället beräknar ruteniumpriset i gram blir det ungefär 147,9 kr/gram, eller ca. 147 896 kr/kg. Aktuellt kursdatum för ruteniumpriset är 2024-05-18.

Omvandlare rutenium till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram rutenium är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket rutenium man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än troy ounce (oz) som är det vanligaste när det gäller rutenium. 1 troy ounce (oz) är 31,103 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för rutenium (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram rutenium
SEK
USD
EUR

Ruteniumprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur ruteniumpriset har sett ut och hur ruteniumkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran rutenium

Rutenium är ett grundämne och återfinns på plats 44 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för rutenium är Ru. Rutenium är en metall som är vit till utseendet och hör till gruppen platinametaller, tillsammans med t.ex. platina, palladium, iridium och rodium. Rutenium är en mycket ovanlig metall som förekommer i endast mycket små mängder i jordskorpan, endast ca. 12 ton produceras varje år och tillgången i världen beräknas vara så lite som 5 000 ton.


Sidan senast uppdaterad 2024-05-18