Denna sida innehåller annonslänkar för Trijo och Koinly

Aktuell valutakurs Ethereum (ETH)

Här hittar du dagsaktuell valutakurs för kryptovalutan Ethereum (ETH) med en enkel omvandlare mellan antal Ethereum till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Priset för en Ethereum just nu är 3 416 USD, eller ca. 35 788 kr. Aktuell tidpunkt för Ethereumkursen är 2024-06-25 22:35:03. Den historiskt sett högsta Ethereumkursen inträffade 2021-11-10, då värdet på en Ethereum var 4 864 USD. Den historiskt sett lägsta Ethereumkursen inträffade 2015-10-21, då var värdet på en Ethereum ca. 0,44 USD. Om du vill läsa mer om Ethereum och dess användningsområden kan vi rekommendera sajten Anonym.nu, som har flera fördjupande artiklar om bland annat Ethereum och dess användningsområden såsom smarta kontrakt, DAO, DeFi och NFT. Du kan även läsa mer om Ethereum hos Ethereum Foundation.

Omvandlare Ethereum till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal Ethereum (ETH) är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur många Ethereum man får för en given summa av någon av valutorna. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid minutaktuella kurser för Ethereum (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

Ethereum
Kurs avläst för ca. 9 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Vad är Ethereum (ETH)

Kryptovalutan Ethereum är en decentraliserad plattform som kör smarta kontrakt. Det är också namnet på blockkedjan där alla transaktioner behandlas och lagras, som använder Ether för att betala för transaktionsavgifter och beräkningstjänster på nätverket. Blockkedjan Ethereum utformades med flera specifika mål i åtanke: Att skapa en distribuerad huvudbok eller databas, att låta utvecklare bygga vilken applikation som helst ovanpå den och att ge skydd mot bedrägerier genom öppenhet och decentralisering.

Handla Ethereum på en svensk exchange

Visste du att det numera finns en svensk exchange där man kan köpa och sälja bland annat Ethereum? Den börs som det handlar om är Trijo, som är fullt reglerade hos Finansinspektionen och som erbjuder handel med Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Läs mer och handla Ethereum.

Deklarera och betala skatt för handel med Ethereum

En av de saker som kan vara ganska jobbigt när det handlar om handel med Ethereum, eller med kryptovalutor rent allmänt, är att handeln även (på ett ganska krångligt sätt) måste deklareras och skattas för. Lyckligtvis finns det tjänster som kan hjälpa till med detta, där man bara laddar upp historik från de handelsplatser och plånböcker man använder för att handla Ethereum (och andra kryptovalutor) och så sammanställs den automatiskt. Därefter är det bara att ladda ned en färdigifylld K4-blankett och skicka in till Skatteverket, busenkelt! En riktigt bra sådan tjänst är Koinly, som har funnits länge och är helt kompatibel med våra svenska skatteregler.

Ethereumkursens utveckling senaste 30 dagarna

Här nedan hittar du en graf över hur priset för en Ethereum (ETH) har sett ut och hur Ethereumkursen har utvecklats under de senaste 30 dagarna.