Rodiumpris december 2023

Här hittar du dagsaktuellt rodiumpris med enkel omvandlare mellan antal gram rodium till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Rodiumpriset just nu är 4500 USD/troy ounce, eller ca. 47055 kr/troy ounce. Om man istället beräknar rodiumpriset i gram blir det ungefär 1512,84 kr/gram, eller ca. 1 512 844 kr/kg. Aktuellt kursdatum för rodiumpriset är 2023-12-03.

Omvandlare rodium till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram rodium är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket rodium man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än troy ounce (oz) som är det vanligaste när det gäller rodium. 1 troy ounce (oz) är 31,103 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för rodium (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram rodium
SEK
USD
EUR

Rodiumprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur rodiumpriset har sett ut och hur rodiumkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran rodium

Rodium är ett grundämne och återfinns på plats 45 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för rodium är Rh. Rodium är en metall som är vit till utseendet och hör till gruppen platinametaller, tillsammans med t.ex. platina, palladium, rutenium och iridium. Rodium är en mycket hård metall som är silvervit till utseendet, och olöslig i alla syror. Rodium är ett av de mest sällsynta grundämnena, och därför även ett av de dyraste grundämnena som finns.


Sidan senast uppdaterad 2023-12-03