Palladiumpris maj 2024

Här hittar du dagsaktuellt palladiumpris med enkel omvandlare mellan antal gram palladium till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Palladiumpriset just nu är 1010,5 USD/troy ounce, eller ca. 10861 kr/troy ounce. Om man istället beräknar palladiumpriset i gram blir det ungefär 349,18 kr/gram, eller ca. 349 179 kr/kg. Aktuellt kursdatum för palladiumpriset är 2024-05-18.

Omvandlare palladium till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram palladium är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket palladium man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än troy ounce (oz) som är det vanligaste när det gäller palladium. 1 troy ounce (oz) är 31,103 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för palladium (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram palladium
SEK
USD
EUR

Palladiumprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur palladiumpriset har sett ut och hur palladiumkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran palladium

Palladium är ett grundämne och återfinns på plats 77 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för palladium är Pd. Palladium är en metall som är vit till utseendet och hör till gruppen platinametaller, tillsammans med t.ex. platina, iridium, rutenium och rodium. Palladium är en väldigt korrosionsbeständig metall och rent kemiskt räknas den till ädelmetallerna, till utseendet är den silvervit och mycket smidbar.


Sidan senast uppdaterad 2024-05-18