Aktuell valutakurs Ravencoin (RVN)

Här hittar du dagsaktuell valutakurs för kryptovalutan Ravencoin (RVN) med en enkel omvandlare mellan antal Ravencoin till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Priset för 10 Ravencoin just nu är 0 USD, eller ca. 2 kr. Aktuell tidpunkt för Ravencoinkursen är 2024-06-26 00:15:06.

Omvandlare Ravencoin till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal Ravencoin (RVN) är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur många Ravencoin man får för en given summa av någon av valutorna. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid minutaktuella kurser för Ravencoin (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

Ravencoin
Kurs avläst för ca. 7 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Vad är Ravencoin (RVN)

Ravencoin är ett projekt med öppen källkod som skapats för att bygga en blockkedja som främst fokuserar på frågan om digitala tillgångar. Målet är att skapa något som liknar Bitcoin men med alla bitcoins användbarhetsproblem åtgärdade, som skall vara lätt att använda i vardagen.

Ravencoin-utvecklarna såg att det fortfarande fanns vissa problem med bitcoin och kryptovalutor i allmänhet som helt enkelt inte fungerar tillräckligt bra - problem som lagring, låga transaktionshastigheter för att skicka pengar, ineffektiv miningprocess) - så de beslutade att döpa sin version till "Ravencoin" efter att ha skapat sitt eget originalprotokoll. Ravencoins bryts med hjälp av X16R-mining-algoritmen istället för SHA-256 eftersom folk var överens om att det var mer miljövänligt. X16R-algoritm är dock baserad på SHA-256, men med tunga modifieringar för att avskräcka ASIC:er och för att tillåta GPU-miners att förbli konkurrenskraftiga.

Ravencoinkursens utveckling senaste 30 dagarna

Här nedan hittar du en graf över hur priset för en Ravencoin (RVN) har sett ut och hur Ravencoinkursen har utvecklats under de senaste 30 dagarna.