Denna sida innehåller annonslänkar för Trijo och Koinly

Aktuell valutakurs Bitcoin (BTC)

Här hittar du dagsaktuell valutakurs för kryptovalutan Bitcoin (BTC) med en enkel omvandlare mellan antal Bitcoin till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Priset för en Bitcoin just nu är 66 887 USD, eller ca. 718 889 kr. Aktuell tidpunkt för Bitcoinkursen är 2024-05-19 00:45:06. Den historiskt sett högsta Bitcoinkursen inträffade 2024-03-14, då värdet på en Bitcoin var 73 670 USD. Den historiskt sett lägsta Bitcoinkursen inträffade 2010-07-23, då var värdet på en Bitcoin ca. 0,05 USD. Läs mer om hur Bitcoin fungerar hos Hurfungerar.se, och historien bakom valutan och dess Bitcoin kurs hos CryptoRunner. Om du vill fördjupa dig i hur blockkedjor fungerar och hur detta relaterar till Bitcoin kan vi rekommendera sajten Anonym.nu som har en stor uppsättning artiklar om bland annat blockkedjor i allmänhet och Bitcoin i synnerhet.

Omvandlare Bitcoin till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal Bitcoin (BTC) är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur många Bitcoin man får för en given summa av någon av valutorna. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid minutaktuella kurser för Bitcoin (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

Bitcoin
Kurs avläst för ca. 9 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Vad är Bitcoin (BTC)

Bitcoin är en decentraliserad digital valuta som skapades 2009 av en anonym person med alias Satoshi Nakamoto. Bitcoin blev populär eftersom den erbjuder en högre grad av anonymitet än andra betalningsformer och användarna behöver inte förlita sig på banker eller någon central myndighet. Med Bitcoin genomförs transaktioner direkt mellan två parter utan att mellanhänder som PayPal eller Visa agerar som mellanhänder. Bitcoins kan köpas från kryptovalutabörser och användas för att köpa varor från handlare som accepterar dem.

Handla Bitcoin på en svensk exchange

Visste du att det numera finns en svensk exchange där man kan köpa och sälja bland annat Bitcoin? Den börs som det handlar om är Trijo, som är fullt reglerade hos Finansinspektionen och som erbjuder handel med Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Läs mer och handla Bitcoin.

Deklarera och betala skatt för handel med Bitcoin

En av de saker som kan vara ganska jobbigt när det handlar om handel med Bitcoin, eller med kryptovalutor rent allmänt, är att handeln även (på ett ganska krångligt sätt) måste deklareras och skattas för. Lyckligtvis finns det tjänster som kan hjälpa till med detta, där man bara laddar upp historik från de handelsplatser och plånböcker man använder för att handla Bitcoin (och andra kryptovalutor) och så sammanställs den automatiskt. Därefter är det bara att ladda ned en färdigifylld K4-blankett och skicka in till Skatteverket, busenkelt! En riktigt bra sådan tjänst är Koinly, som har funnits länge och är helt kompatibel med våra svenska skatteregler.

Bitcoinkursens utveckling senaste 30 dagarna

Här nedan hittar du en graf över hur priset för en Bitcoin (BTC) har sett ut och hur Bitcoinkursen har utvecklats under de senaste 30 dagarna.