Iridiumpris december 2022

Här hittar du dagsaktuellt iridiumpris med enkel omvandlare mellan antal gram iridium till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Iridiumpriset just nu är 4040 USD/troy ounce, eller ca. 41666 kr/troy ounce. Om man istället beräknar iridiumpriset i gram blir det ungefär 1339,58 kr/gram, eller ca. 1 339 584 kr/kg. Aktuellt kursdatum för iridiumpriset är 2022-12-10.

Omvandlare iridium till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram iridium är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket iridium man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än troy ounce (oz) som är det vanligaste när det gäller iridium. 1 troy ounce (oz) är 31,103 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för iridium (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram iridium
SEK
USD
EUR

Iridiumprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur iridiumpriset har sett ut och hur iridiumkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran iridium

Iridium är ett grundämne och återfinns på plats 77 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för iridium är Ir. Iridium är en metall som är vit till utseendet och hör till gruppen platinametaller, tillsammans med t.ex. platina, palladium, rutenium och rodium. Iridium är mycket ovanlig och finns inte i särskilt stora mängder på jorden, men är vanligare i rymden och i samband med meteoritnedslag tillförs små mängder iridium till jorden. Ofta använder man just förekomsten av iridium för att kunna identifiera förhistoriska meteoritnedslag. Iridium är den metall som är mest korrosionsbeständig av alla metaller, och används ofta i elektriska installationer och legeringar avsedda att tåla mycket höga temperaturer.


Sidan senast uppdaterad 2022-12-10