Kopparpris maj 2024

Här hittar du dagsaktuellt kopparpris med enkel omvandlare mellan antal gram koppar till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Kopparpriset just nu är 4,68 USD/pound, eller ca. 50 kr/pound. Om man istället beräknar kopparpriset i gram blir det ungefär 0,11 kr/gram, eller ca. 111 kr/kg. Aktuellt kursdatum för kopparpriset är 2024-05-18.

Omvandlare koppar till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal gram koppar är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur mycket koppar man får för en given summa av någon av valutorna. Notera att vår omvandlare arbetar i gram snarare än pound (lbs) som är det vanligaste när det gäller koppar. 1 pound (lbs) är 0,454 gram. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid dagsaktuella kurser för koppar (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

gram koppar
SEK
USD
EUR

Kopparprisets utveckling senaste året

Här nedan hittar du en graf över hur kopparpriset har sett ut och hur kopparkursen har utvecklats under det senaste året.

Om metallen och råvaran koppar

Koppar är ett grundämne och återfinns på plats 29 i det periodiska systemet, den kemiska benämningen för koppar är Cu. Koppar är ett halvädelt metalliskt grundämne som är rödaktigt till färgen, och tillhör även gruppen myntemetaller tillsammans med t.ex. guld och silver. Koppar förekommer i ren form i naturen och var den första metall som människor lärde sig att bearbeta, och har sedan väldigt långt tillbaka använts som betalningsmedel på samma sätt som guld och silver. Koppar är en vanlig handelsmetall där handeln sker på global skala på flera olika marknader. Om man är intresserad av att investera i koppar och andra råvaror så rekommenderar vi InvestoRunner, en jämförelsetjänst för börsen.


Sidan senast uppdaterad 2024-05-18