Denna sida innehåller annonslänkar för Trijo och Koinly

Aktuell valutakurs Litecoin (LTC)

Här hittar du dagsaktuell valutakurs för kryptovalutan Litecoin (LTC) med en enkel omvandlare mellan antal Litecoin till svenska kronor (SEK), amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR). Priset för en Litecoin just nu är 71 USD, eller ca. 748 kr. Aktuell tidpunkt för Litecoinkursen är 2024-06-25 23:25:06. Den historiskt sett högsta Litecoinkursen inträffade 2021-05-10, då värdet på en Litecoin var 411 USD. Den historiskt sett lägsta Litecoinkursen inträffade 2015-01-15, då var värdet på en Litecoin ca. 1,12 USD.

Omvandlare Litecoin till svenska kronor, dollar och euro

Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett givet antal Litecoin (LTC) är värt i svenska kronor (SEK), dollar (USD) samt euro (EUR). Du kan även ändra i fälten för SEK, USD och EUR för att ta reda på hur många Litecoin man får för en given summa av någon av valutorna. All omvandling sker automatiskt och omedelbart allteftersom du skriver i något av fälten, och vi använder alltid minutaktuella kurser för Litecoin (med avseende på USD) och amerikansk dollar (USD) samt euro (EUR) med avseende på den svenska kronan (SEK).

Litecoin
Kurs avläst för ca. 2 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Vad är Litecoin (LTC)

Litecoin är en kryptovaluta som skapades 2011 av Charlie Lee. Litecoin har funnits länge och har nyligen fått mer uppmärksamhet från investerare på grund av den senaste tidens värdeökning. Litecoin fungerar på samma sätt som Bitcoin, men är snabbare och billigare. Den utvecklades som ett programvaruprojekt med öppen källkod, vilket innebär att vem som helst kan bidra till utvecklingen av litecoin utan att behöva betala några avgifter eller royalties. Betalningssystemet använder peer-to-peer-teknik utan någon central myndighet eller bank som kontrollerar dem vilket gör att litecoins skiljer sig från andra valutor som stöds av regeringar.

Handla Litecoin på en svensk exchange

Visste du att det numera finns en svensk exchange där man kan köpa och sälja bland annat Litecoin? Den börs som det handlar om är Trijo, som är fullt reglerade hos Finansinspektionen och som erbjuder handel med Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Läs mer och handla Litecoin.

Deklarera och betala skatt för handel med Litecoin

En av de saker som kan vara ganska jobbigt när det handlar om handel med Litecoin, eller med kryptovalutor rent allmänt, är att handeln även (på ett ganska krångligt sätt) måste deklareras och skattas för. Lyckligtvis finns det tjänster som kan hjälpa till med detta, där man bara laddar upp historik från de handelsplatser och plånböcker man använder för att handla Litecoin (och andra kryptovalutor) och så sammanställs den automatiskt. Därefter är det bara att ladda ned en färdigifylld K4-blankett och skicka in till Skatteverket, busenkelt! En riktigt bra sådan tjänst är Koinly, som har funnits länge och är helt kompatibel med våra svenska skatteregler.

Litecoinkursens utveckling senaste 30 dagarna

Här nedan hittar du en graf över hur priset för en Litecoin (LTC) har sett ut och hur Litecoinkursen har utvecklats under de senaste 30 dagarna.