Eurokursen/Blogg/Samla lån (trots många UC)

Samla lån (trots många UC) - Hur gör man?

Befinner du dig i en situation där du vill samla dina lån för att få ner dina kostnader men du samtidigt har många förfrågningar hos UC som försvårar?

Många förfrågningar hos UC (Upplysningscentralen) kan försämra din kreditvärdighet men det behöver inte vara något hinder för att ansöka om, och bli beviljad, ett samlingslån. I det här inlägget visar vi hur det går till för att samla lån trots många UC och vad det finns för fördelar med det.

Varför samla lån och krediter?

Först och främst, varför vill man samla sina lån, vad finns det för fördelar?

Att samla lån är framför allt en bra lösning för de som har flera mindre blancolån eller smslån. Dessa lånen - och då framför allt smslånen - har hög ränta och det är inte ovanligt att du inte bara betalar ränta utan även andra avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift och liknande. Dessutom finns alltid risken att man missar att betala in en avbetalning och då får påminnelseavgift.

Om man istället bakar ihop alla sina smålån till ett enda lån så kan man få bort alla onödiga avgifter eftersom man istället för flera lån bara har ett lån att hålla koll på. Genom att slå ihop lånen så kommer du i framtiden bara ha ett lån istället för flera, något som kommer att påverka din kreditvärdighet positivt.

Det går även ofta att få ner räntan på samlingslånet, detta även om man har många förfrågningar. I nästa stycke visar vi hur det går till.

Samla lån (trots UC)

Så samlar du lån trots många UC

För att samla lån trots många UC rekommenderar vi att du använder dig av en jämförelsetjänst för samlingslån. Via Financer.com går det att hitta samlingslån med ränta från 2,95 % (läst: 2020-04-03).

För att få så låg ränta på ett lån utan säkerhet behöver man ha en väldigt god kreditvärdighet, men även om du inte har det så kommer du ändå sannolikt att få en bättre ränta än vad du har nu genom att jämföra olika långivare. Det får de allra flesta som bakar ihop sina lån.

Det bästa är att det inte kostar något att jämföra lånen och du förbinder dig inte heller till något. Är du inte nöjd med räntan du blivit erbjuden är det bara att ignorera erbjudandet. Du har inte förbundit dig till något.

Det finns några bra saker du kan göra för att bättra på chanserna för att bli beviljad ett lån trots många UC:


Publicerat 2020-04-03