Eurokursen/Blogg/Emojis relaterade till pengar

Emojis relaterade till pengar och investeringar

Att emojierna har tagit världen med storm under de senaste åren är det väl få som har missat, de finns och dyker verkligen upp nästan överallt var man än vänder sig. Det har till och med börjat utvecklats nya versioner som t.ex. animojis som rör på sig och memojis där man man skapar en emoji som liknar en själv. Sedan går det givetvis att hitta roliga mönster med särskilda interna grupper av emojis, och det är just en sådan emoji-grupp som denna artikel skall handla om.

Penga- och investeringsrelaterade emojis

Någonting som ligger oss på Eurokurs.nu varmt om hjärtat är pengar och investeringar, därför har vi då bestämt oss för att köra en genomgång av vilka olika roliga emojis det finns som kan relateras till just pengar och/eller investeringar. Kul va?! 🤑

🤑 - pengamunnen

Denna emoji känns som att den blev en klassiker så snart den kom till, den glada lilla gula gubben med dollartecken som ögon och en grönfärgad utsträckt tunga med ett dollartecken på. Fantastisk!

💰 - pengasäcken

En klassisk pengasäck som verkligen symboliserar rikedom och pengasamlande á la Joakim Von Anka.

💶 - eurosedlar

En fin bunt med eurosedlar. Detta känns verkligen som att de hade vår sajt i åtanke när de skapade denna emoji. 🤑 Med tanke på att vi i huvudsak fokuserar på euron och eurokursen!

💵 - dollarsedlar

En knippe dollarsedlar, vem vill inte ha det? Passar också riktigt bra på vår sida då vi även listar dollarkursen och har en smidig omvandlare mellan dollar och svenska kronor samt dollar och euro här.

💷 - pundsedlar

Pundsedlar är inte heller helt fel! Passar även dem riktigt bra på vår sida då vi listar pundkursen på samma sätt, och har en smidig omvandlare mellan pund och svenska kronor samt pund och euro här.

💴 - yensedlar

Yensedlar funkar också bra! Passar också riktigt bra på vår sida då vi listar yenkursen på samma sätt som en massa andra valutakurser, och har en smidig omvandlare mellan yen och svenska kronor samt yen och euro här.

💸 - hejdå pengarna!

Denna känns lite lite tragisk, då det alltid är jobbigt att bli av med pengar - men den skulle ju även kunna symbolisera t.ex. ett bra köp eller investering, och att man säger hejdå till lite pengar men kanske får någonting annat trevligt?

💳 - kreditkortet

Ett kreditkort. Kanske inte pengar per se, men ändå väldigt kopplat till pengar vill vi påstå.

💹 - stigande valutakurs

Väldigt relevant för vår sajt, eller hur!? Även fast det är tecknet för yen bredvid kursen, vilket kan förklaras genom emojisarnas väldigt tighta koppling till Japan - de kommer ju därifrån!

💲 - dollartecknet

En riktig klassiker, den ultimata valutan som är gångbar över i princip hela världen. Självklart skall väl den ha en helt egen emoji?

💱 - valutaväxling

Valutaväxling, ett koncept som passar särskilt bra här på vår sajt! Visserligen mellan dollar och yen enligt bilden, men det funkar ju det också!

Läs om andra emojis

Emojisarna och deras betydelser har vi hämtat från sajten Emoji.se som har byggt en grymt bra sökmotor för emojis, där man inte bara kan läsa om vad alla de glada smileygubbarna betyder - utan även andra emojis som t.ex. de japanska tecknen och alla de där konstiga handsymbolerna. Ja, i stort sett alla emojis kan man läsa om där!


Publicerat 2020-02-05